×

Levada do Castelejo

Levada do Castelejo

Omschrijving: De route begint in Referta, Porto da Cruz, en leidt u door prachtige en uitgebreide flora en fauna, evenals prachtige landschappen die de schoonheid en traditie van dit deel van Madeira tonen.

In het eerste deel van de route kunt u de pracht van de rotsen van Penha d’Águia (Eagle Rock) bewonderen, evenals de pittoreske dorpjes. Er zijn kleinde percelen met landbouwgewassen die dagelijks zorgvuldig bewerkt worden. Dit gebied is erg populair.

Naarmate de route vordert, zult u grotere landbouwgebieden tegenkomen, afgewisseld met weelderige vegetatie – kenmerkend voor dit gebied. U kunt hier planten vinden zoals de Ilex canariensis (soort hulst), de Apollonias barbujana (Canarisch ebbenhout), en de Laurus Azorica (groenblijvende boom uit laurierfamilie), en uiteraard vele anderen.

Aan het einde van deze route vindt u een prachtige plek met kleine vijvers, die door zuiver en kristalhelder water gevormd worden. Het is hier fijn vertoeven. U kunt hier heerlijk rusten en ontspannen genieten van de natuur en omgeving.
Na de rust kunt u terugkeren op hetzelfde pad wat u hierheen voerde.

Details

Afstand: 9 Km

Tijd: 3-5 uur